Lutten Levert

Alle info op Lutten Levert


Bouw zonnepark Lutten van start met klusdag participanten

Bron: de Toren

Zaterdag 28 december is de bouw van het zonnepark in Lutten van start gegaan met een klusdag voor participerende omwonenden. Zo’n 25 actieve klussers uit verschillende plaatsen in- en rond Lutten waren op verschillende plekken op het terrein bezig om ook fysiek binding te krijgen met het project.

De komende weken worden de werkzaamheden overgenomen door professionele bedrijven, die op het 2 hectare grote terrein aan de Dedemsvaartseweg Noord in Lutten een zonnepark doen verrijzen met een capaciteit van een kleine 2 miljoen Wattpiek en een geschatte jaaropbrengst van 1.795.000 kWh. Genoeg voor het jaarverbruik van zo’n 600 huishoudens. De verwachting is dat het park half maart operationeel is en de productie gestart. De opgewekte energie wordt verkocht door de Coöperatie Energie VanOns, een energieleverancier die actief is in de drie noordelijke provincies en sinds kort ook in Overijssel. Energiecoöperatie Lutten Levert is de 100ste aangesloten coöperatie.

De in totaal 89 participanten, die bestaan uit omwonenden van het zonnepark en inwoners van Lutten, De Krim, Slagharen, Dedemsvaart, Ane, Collendoorn en al het bijbehorende buitengebied, hebben gezamenlijk 20% van de benodigde financiering bijeengebracht. De ontbrekende 80% van het financiële vermogen komt van een lening die de energiecoöperatie “Lutten Levert” heeft afgesloten bij het Energiefonds Overijssel. Lutten Levert heeft als eerste een omgevingsvergunning voor de bouw van een zonnepark in de gemeente Hardenberg verleend gekregen door de Gemeenteraad en heeft op dit gebied, lokaal, baanbrekend werk verricht. De energiecoöperatie is een initiatief van de drie Plaatselijk Belangen in Lutten, Keiendorp en Oud-Lutten, die zich verenigd hebben in de werkgroep Lutten Leeft.