Mobiliteitsplan gemeente Hardenberg

Na een vakantieperiode hebben wij als bestuur op 31 augustus weer onze vergadering gehouden in ’t Olde Schoeltie. Ons jaarlijkse BBQ uitje hebben wij gehouden bij Gerrit Westdijk waarvoor dank voor de gastvrijheid. Half augustus zijn wij aanwezig geweest bij bestuurslid en gezin Eric Lansbergen op uitnodiging voor zijn Abraham leeftijd, je zou het Eric nog niet geven. Wanneer je door Oud Lutten kwam is het je vast niet ontgaan. Eric nogmaals van harte gefeliciteerd en bedankt voor de uitnodiging.

Spreek halfuurtje

Is gebruik van gemaakt waarvoor dank.

Op 29 september zijn wij als bestuur in Keiendorp op adres Keienweg 19.

Het spreek halfuurtje begint om 19u30 dus wanneer u iets heeft wat u wilt bespreken kom dan gerust even langs, wij als bestuur waarderen input vanuit het dorp en buitengebied.

Lutten Schoon (zie Lutten Schoon)

Start bouwrijp maken de Wieken II (zie Lutten Bouwt)

Wanneer er vragen, ideeën of opmerkingen zijn horen wij het graag of zien je graag op het spreekhalfuurtje.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Plaatselijk Belang Lutten Leeft

Eric Lansbergen

Gerwin Veltink

Lars Kampjes

Mélanie Kleinheerenbrink

Gerrit Westdijk

René Makkinga

John van den Hoven

Donderdag 8 juli hebben wij als bestuur Plaatselijk Belang Lutten Leeft een voorstel fietsroute georganiseerd met onze nieuwe burgemeester Maarten Offinga en gebiedswethouder Mary Looman. Beide zijn nieuw binnen het college (bestuur) van Hardenberg dus zeer belangrijk om als bestuur contact te leggen.

Gerrit en Lars hadden een leuke informatieve fietsroute uitgestippeld die onze mooie innovatieve projecten en aandachtspunten binnen de kern en buitengebied onder de aandacht brachten.

De rondleiding startte in de Watertoren waar uitgebreid werd verteld over de historie en toekomstplannen van de ambitieuze familie Rieks. Daarna zijn wij fietsend langs ons mooie zonnepark Lutten Levert richting het school/ kind centrum de Fontein gegaan waar verteld is over de uitbreidingsplannen van de school in verband met het groeiend aantal leerlingen en de toekomstige uitbreiding van gezinnen in Lutten door nieuwbouw op de Wieken II. Onze gebiedswethouder heeft onderwijs in haar portefeuille dus de eerste stap is gezet.

Vooral het initiatief tonen en zelf realiseren van zowel het zonnepark als het voorzien van woningen door Lutten Bouwt maakte grote indruk op de beide gasten. Bij de toekomstige Wieken II is stil gestaan bij de veiligheid tijdens het bouwverkeer, dat heeft de aandacht gekregen en tevens hebben wij al fietsend over de Dedemsvaartsweg de veiligheid aldaar besproken.

Daarna via het drielandenpunt heel Keiendorp door geweest en via de lessenaar op het hoogste punt op de es naar de koffie met gebak in het Olde Schoeltie. Al met al een zeer geslaagde avond waar wij als bestuur goed hebben laten zien waar wij als Lutten Leeft met alle werkgroepen samen toe in staat zijn.