Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Lutten Bouwt

Bron de Toren 02-05-2019: Woningen op terrein voormalige gymzaal

Als Lutten Bouwt zijn wij de afgelopen maanden actief bezig geweest om te zorgen voor een informatieavond over nieuwbouw mogelijkheden in ons dorp. Een actueel onderwerp en de mening van het bestuur van de coöperatie Lutten Bouwt is dat het veel te lang duurt.

De kavel van de oude gymzaal aan de Goudenregenstraat wordt nu wel steeds concreter, als bestuur hebben wij een ontwerp waar ook de gemeente hoogstwaarschijnlijk goedkeuring voor zal geven. Het aantal woningen is nog wel een discussie, 4 of 5 woningen in een rijtje. Dit bepaald nogal de kosten en daarmee de doelgroep voor de te bouwen woningen. Als bestuur denken wij dat de gemeente nu wel is te beïnvloeden wanneer wij zorgen voor voldoende argumenten en draagvlak.

Daarnaast is het natuurlijk van groot belang dat ook de toekomst wordt gewaarborgd. Dat is de kavel waar de Wieken 2 ontwikkelt moet gaan worden. Hier zijn de afgelopen jaren verschillende gesprekken over gevoerd met de verantwoordelijke gemeenteambtenaren maar gaat naar onze mening ook veel te traag. Hiervoor hebben wij gezamenlijk een informatieavond belegd op 3 oktober in het dorpshuis. De gemeente is hierbij aanwezig en wil graag van direct belangstellenden horen wat de woonwensen zijn. Hierop volgend zal een idee worden ontworpen voor de invulling van deze wijk. Positief is natuurlijk dat de belangstellenden worden gehoord, nu hopen dat dit ook wordt meegenomen in de plannen maar daar zijn wij als bestuur voor om dit kritisch te blijven volgen en wanneer nodig bij te sturen.

Op deze avond willen wij tevens de woningbouw aan de Goudenregenstraat belichten waar direct belangstellenden worden uitgenodigd om te komen en vrijblijvend in te schrijven.

Dus een belangrijke datum, 3 oktober tussen 19:00 – 21:00 uur informatieavond woningbouw ontwikkeling in Lutten.

Blijft U als eventueel geïnteresseerde aanmelden via; luttenbouwt@luttenleeft.nl