Lutten Bouwt

Goudenregenstraat

In januari hebben wij een gesprek gehad met de gemeente over de mogelijke bouw aan de Goudenregenstraat. Eindelijk zijn wij overeengekomen dat de vergunning aangevraagd kan worden voor een rij van 4 woningen. Wij hebben goede afspraken kunnen maken met de gemeente en als Coöperatie Lutten Bouwt gaan we de bouw weer begeleiden op dezelfde manier als aan de Meidoornstraat 3 jaar geleden. De offertes zijn binnen en de laatste punten moeten nog worden uitgewerkt om met belangstellenden om tafel te kunnen en de persoonlijke wensen door te nemen. Er worden 4 ruime woningen gebouwd, 2 hoek- en 2 tussenwoningen. Omdat we zelf de exploitatie weer in handen kunnen houden en geen winstoogmerk hebben kan de verkoopprijs weer laag worden gehouden. Interessant dus voor woningzoekenden die in de loop van dit jaar graag willen bouwen aan de Goudenregenstraat. Bent u geïnteresseerd, neem dan contact op met het bestuur van Lutten Bouwt. Reeds aangemelde belangstellenden zijn bij ons bekend en worden geïnformeerd.

De Wieken 2

Ook voor de nieuw te ontwikkelen wijk de Wieken 2 in Lutten zijn gesprekken met de gemeente gehouden na de informatieavond afgelopen najaar. De stedenbouwkundige heeft met ons als bestuur de eerste plannen op papier doorgenomen. Zoals het plan er nu ligt moet er nog dit voorjaar een bestemmingsplan ter inzage liggen en in de tweede helft van dit jaar zouden de eerste uitgiftes gepland moeten kunnen worden.

Het plan voor de eerste fase is, bij voldoende behoefte,  15-17 woningen een mix van huur-, vrijstaande-, rijtjes- en 2^1-kapwoningen. Voor ieder wat wils dus.

Deze plannen zullen we als Lutten Bouwt op de voet volgen en de druk opvoeren wanneer nodig richting de gemeente. De geïnteresseerden voor de Wieken die afgelopen najaar een formulier hebben ingevuld  worden door de gemeente rechtstreeks op de hoogte gehouden en geïnformeerd over de voortgang.