Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Lutten Helpt

Poster

Invulformulier

Zoals u waarschijnlijk al eerder  gehoord heeft zijn we vanuit ”Lutten Leeft” bezig met het  opzetten van een soort vrijwilligerspool voor Lutten waarvoor  de naam “Lutten Helpt” bedacht is. Dit om mensen te helpen bij ons in het dorp die het even of langere tijd,  door ziekte of om welke reden dan ook, moeilijk hebben een helpende hand te bieden. Denk bijvoorbeeld aan een keer grasmaaien, kinderen van school halen, boodschappen doen, medicijnen halen, kleine technische klusjes, vervoer naar de huisarts of ziekenhuis bij ziekte. Maar ook bij het invullen van (ambtelijke) formulieren, een wandeling maken, een krant of boek voorlezen. Het gaat  erom om mensen tijdelijk voort te helpen, als er echt structureel een hulpvraag komt kunnen we helpen kijken naar een oplossing. We zijn ervan overtuigd dat de mensen in Lutten bereid zijn om iets voor een ander te doen of te betekenen.  Immers,  niet iedereen heeft een sociaal netwerk waar ze hulp kunnen vragen.

“Lutten Helpt”  heeft als doel om vraag en aanbod  van hulp en ondersteuning bij elkaar te brengen en de kwaliteit van het leven in Lutten te bevorderen.

Om dit te kunnen bereiken willen we een soort van databank opzetten. Hiervoor komt er in september/oktober  een formulier bij u in de bus waarop alles duidelijk wordt uitgelegd en waar u kunt aangeven waar u eventueel mee zou willen helpen of welke hulpvraag u heeft. (In de meeste gevallen zal het om incidentele hulpvragen gaan)

Heeft u een vraag of hoe kunt u hulp aanvragen?

Er is een telefoon aangeschaft met telefoonnummer 06-30691806, deze telefoon rouleert binnen de werkgroep “Lutten Helpt”

Ook via de E-mail kunt u in contact komen met “Lutten Helpt” door een mailtje te sturen naar  luttenhelpt@luttenleeft.nl

Het Logo van “Lutten Helpt” zal iedere keer samen met het telefoonnummer en het mailadres geplaatst worden in het Lutterjournaal.