Laatste nieuws

Wordt 2020 een echt Lutten Leeft jaar?

Het lijkt er wel op, wat worden er dit jaar, zoals het nu lijkt, mooie projecten uitgewerkt en zelfs opgeleverd. Kijk alleen eens naar het bij gerealiseerde zonnepark van bijna 6000 panelen, een drie-jaren plan maar toch staat het er bijna. Er worden weer bouwplannen uitgewerkt voor nieuwbouw woningen en zelfs een nieuwe wijk aan de rand van het dorp. En wat broeit er binnen de drie besturen van Keiendorp, (Oud)-Lutten? En dat allemaal met uitsluitend vrijwilligers, maar wel vrijwilligers met een enorme wilskracht en wat ook wel eens gezegd mag worden, veel kennis van professionele zaken. Het lijkt een positief jaar te gaan worden zorg dus dat u niets mist!

Samenwerking Keiendorp, Oud-Lutten en Lutten als Lutten Leeft

Sinds 2015, het jaar waarin wij als drie kernen de prijs hebben gewonnen van de meest duurzame kern van gemeente Hardenberg, is de samenwerking in de laatste jaren alleen maar groter en beter geworden. Samen werken we onder de reeds ingeburgerde naam ‘Lutten Leeft’. Bij de jaarvergaderingen van afgelopen jaar hebben wij binnen de drie kernen gepresenteerd wat de mogelijkheden zijn om in de toekomst, naast de vele projecten en sociale- en duurzame doelen uitwerken, ook als besturen meer samen te komen.

We hebben niet stil gezeten en hebben de verschillende mogelijkheden besproken en ons laten voorlichten door een notaris.

Tijdens de jaarvergaderingen in maart dit jaar, willen we de mogelijkheden graag aan de leden voorleggen om daarna verder te kunnen uitwerken.

Grijp deze kans dus aan en kom naar uw jaarvergadering in week 12. De uitnodigingen zijn inmiddels ook binnen uw eigen bestuur verstuurd.


Omdat wij de laatste jaren ook in Lutten erg veel last hadden van de eikenprocessierups heeft (Lutten Leeft) op donderdag 20 februari met de kinderen van de Fontijn nestkastjes getimmerd.

Omdat het voorjaarsvakantie was kwam er een grote groep kinderen (en ouders) ons helpen. Hopelijk worden alle nestkastjes opgehangen en komen er dit jaar nog jonge vogeltjes uit vliegen zodat we deze zomer al minder last hebben van de eikenprocessierups. We mochten gebruik maken van de prachtige timmerschuur van Jan Mark v/d Kamp waar we lekker warm konden timmeren. Het zaag en voorbereidende werk werd gedaan door Jan v/d Kamp en Henk Lamberink.

Deze actie is financieel mogelijk gemaakt door KNHM Kern met Pit. Heel veel dank aan allen die deze middag mogelijk gemaakt hebben.

Ook nu is weer het motto : Lutten Leeft