Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Laatste nieuws

Bron de Toren 02-05-2019: Woningen op terrein voormalige gymzaal

Bouw zonnepark Lutten Levert kan starten

De vakantie is reeds in volle gang, op het moment van dit schrijven was het even wat frisser na toch weer een periode van warme en erg hete dagen en droogte. We hebben natuurlijk het fantastische openlucht festival Lutten Life weer achter de rug met een zwoele warme avond waarbij de drankjes rijkelijk vloeide, het was weer beregezellig. Een dikke duim voor het bestuur en vele vrijwilligers die dit evenement weer hebben georganiseerd en mogelijk hebben gemaakt.

Ook voor het bestuur is het even een rustige periode waar velen van ons op vakantie zijn. Er loopt veel op dit moment waarbij wij even de raadsexcursie op 6 september onder de aandacht brengen. Een aantal van ons zijn druk bezig met de voorbereiding op het bezoek van de gemeenteraad aan Lutten Leeft. Henk Hans en Tonny Scholten hebben inmiddels een rondrit gepland van de ‘Proatkoele’ tot aan de wijngaard de Lutter Esch waar natuurlijk het jaarlijks terugkerende wijnfeest wordt voorbereid. In de bus zullen de raadsleden uitleg krijgen bij verschillende hotspots in Lutten waaronder het zonnepark Lutten Levert. Het thema is dit jaar “Het effect van 5 jaar Lutten Leeft”. Een bezoek van de raad aan een dorpskern is altijd van groot belang om in de praktijk, of anders gezegd in het veld te laten zien waartoe vrijwilligers in staat zijn en de verbinding tussen een gemeenteraad en plaatselijk belangen erg belangrijk is. Wij zullen ons dan ook weer van de beste kant laten zien om te zorgen dat de leefbaarheid in Lutten alleen nog maar beter wordt.

Zoals al eerder aangegeven zijn wij bezig om die verbinding met het college van B&W weer aan te scherpen om effectiever te kunnen samenwerken. Een belangrijke schakel is de burgemeester Peter Snijders hierin. Ook voor hem is een belangrijk doel de verbinding met de vele kernen in Hardenberg te versterken.

Het overviel ons nogal dat Peter Snijders ons gaat verlaten als burgemeester. Uiteindelijk hebben wij samen veel bereikt. Wij hebben als bestuur Lutten Leeft onze felicitaties overgebracht en kregen daarop een mooie reactie terug; 

“Dank voor jullie felicitaties vanuit Lutten. Erg gewaardeerd! Jullie zijn een mooie, daadkrachtige en soms lekker eigenwijze club mensen die Lutten echt verder heeft geholpen. Zelfbewust en met mooie initiatieven. Hulde. Ik begreep van de wethouders dat eea weer vlot is getrokken. Dat is mooi. We zien elkaar nog zeker en ik blijf in de regio, ook voor jullie beschikbaar”!

Hartelijke groet,

Peter Snijders