Laatste nieuws

Tiny Forest in Lutten

Er is in november een informatieavond geweest samen met gemeente Hardenberg, IVN en Plaatselijk Belang waarbij de mogelijkheden zijn voorgelegd voor het aanleggen van een Tiny Forest. Helaas waren de reacties van een aantal aanwezigen niet positief om draagkracht te krijgen voor de aanleg hiervan. Er is gekeken naar andere locaties in het dorp zelf maar die zijn niet geschikt voor het uiteindelijke doel van een Tiny Forest. Wel jammer en een gemiste kans ook voor de basisschool gezien het echte doel van een Tiny Forest maar wij luisteren ook naar onze dorpsbewoners.

Heel (Oud)Lutten en Keiendorp vlagt

Zoals in de vorige uitgave van het Lutter Journaal geschreven zijn wij opzoek naar creatievelingen die een vlag ontwerpen voor Lutten Leeft, de kernen (Oud)Lutten en Keiendorp. De samenwerking tussen de 3 kernen als ‘Lutten Leeft’ is de afgelopen jaren steeds sterker geworden, er zijn mooie resultaten geboekt. Dat samen doen, samen zorgen voor een duurzame leefomgeving willen wij graag doormiddel van een echte gezamenlijke vlag versterken. Laat dus je creativiteit maar eens zien en daag de jury uit.

Hier nog een keer de spelregels;

Het ontwerp is helemaal vrij wel hebben wij de volgende restricties:

• Geen jaartallen

• Geen teksten

Verder zijn jullie helemaal vrij in jullie creativiteit. Wel zouden we het leuk vinden als echte kenmerken van zowel Lutten, Oud-Lutten en Keiendorp geïntegreerd in bijvoorbeeld een afbeelding verwerkt worden maar ook dit laten we graag aan jullie over.

Kijk hier voor alle informatie over dit onderwerp.

Het jaar is al weer voorbij, wat vliegt de tijd. Al met al was het weer een inspirerend jaar, wat wij als participerende gemeenschap allemaal wel niet kunnen bereiken door samen de handen uit de mouwen te steken en samen te doen is groot. Rest ons als besturen binnen Lutten Leeft u en jullie allemaal goede feestdagen te wensen en zorg goed voor elkaar. Let op met het afsteken van vuurwerk en laten wij samen zorgen dat de rommel weer wordt opgeruimd door dit in te leveren op de aangegeven punten door ‘Lutten Schoon’ na de jaarwisseling.

Met vriendelijke groet,

Alle bestuursleden en vrijwilligers

Lutten Leeft