Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Laatste nieuws

Blijft moeilijk! Zo’n blanco pagina die je wezenloos aanstaart en smeekt om gevuld te worden met interessante leeskost, nieuwtjes en positieve berichten uit je naaste omgeving die jezelf ook aangaan. De ultieme beloning zou toch zijn te weten dat lezers er eens lekker voor gaan zitten, een kleine versnapering binnen handbereik en dan geboeid lezend de tijd vergeten! Die hoge verwachting maakt het voor ons moeilijk te beginnen met schrijven en de juiste toon te vinden. Niet de onderwerpen en de bezigheden, want die zijn er genoeg. Goed, we gaan ons best doen!

De leden van de werkgroep die energiecoöperatie Lutten Levert op de kaart heeft weten te zetten, zijn deze maanden wel érg druk. De omgevingsvergunning voor het zonnepark ligt op het Gemeentehuis ter inzage en dat brengt de datum dichterbij dat we grote, financiële en bouwkundige, stappen moeten maken. Allereerst komt de uiterste datum in zicht voor mensen die willen deelnemen in het park. Na 15 februari stoppen we met het accepteren van nieuwe participanten en zal er een SDE+ subsidie worden aangevraagd voor het restant van de beschikbare panelen. Op 14 maart zal er dan een ledenvergadering voor alle participanten worden gehouden, waar ze hun intentie om te participeren kunnen omzetten in een contract. Daarna zullen de ontwikkelingen snel gaan en na het vastleggen van de financiering kunnen de offertes bij de bouwers en leveranciers worden aangevraagd, waarna ook daadwerkelijk die schop eens een keer de grond in kan… Jaarlijks gaan we rond de 1.500.000 kWh elektriciteit leveren op het netwerk van Enexis, waarvan we de schriftelijke bevestiging hebben dat m.b.t. de capaciteit van het netwerk, energiecoöperatie Lutten Levert ook daadwerkelijk mag leveren.

Ook Lutten Helpt draait goed. Het initiatief van Hans van de Belt is direct ondersteund door Lutten Leeft en ook daar heeft zich spontaan een werkgroep gevormd, die de zaak professioneel op de rails heeft gezet en nu loopt het als een trein. Aan de ene kant helpt het de mensen voort, waar het om de een of andere (tijdelijke) reden wat stroever loopt, aan de andere kant doet het veel voor de goede naam van onze regio. Zelfs zoveel dat het de aandacht trekt van de gemeenteraad van Hardenberg, die dan ook graag een werkbezoek willen brengen aan de drie kernen van het Lutten Leeft-gebied en dat ook daadwerkelijk doet op 6 september a.s. Twee uurtjes kunnen we onze politieke vertegenwoordigers tonen waar we zoal mee bezig zijn en tussendoor een pleidooi houden voor de noden van dat moment. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken…

SAMEN BEREIKEN WE STEEDS MEER!

Namens allen uit de initiatiefgroep LuttenLeeft en met een vriendelijke groet,

Henk Hans/Rien Juurlink/Gerrit Westdijk