Mobiliteitsplan gemeente Hardenberg

Op 8 juli hebben wij een fietsronde gemaakt met de Burgermeester, Gebiedswethouder en Contactambtenaar. Lees verder

Als bestuur willen wij uw aandacht vragen voor een onderwerp waar wij als bestuur weinig tot geen grip op kunnen uitoefenen. Dat is wel de stille vereenzaming van dorpsbewoners. Wij horen steeds vaker van andere verenigingen dat dit een steeds groter wordend probleem is of kan worden. Natuurlijk hebben wij allerlei leuke samenkomsten zoals de Buurtkamer, maar daar komen juist de eenzame dorpsbewoners niet naar toe. Wij willen u vragen goed naar elkaar toe te zien, als u wat opvalt of twijfelt en zelf liever geen directe stappen onderneemt zijn er professionele instanties die dat graag willen doen. Wanneer u hier informatie voor nodig bent neem dan contact op met Lutten Helpt of iemand van Plaatselijk Belang.

Spreek halfuurtje

Op 31 augustus zijn wij als bestuur in het dorpshuis in Oud-Lutten.

Het spreek halfuurtje begint om 19u30 dus wanneer u iets heeft wat u wilt bespreken kom dan gerust even langs, wij als bestuur waarderen input vanuit het dorp en buitengebied.

Werkgroep Verkeersveiligheid Lees verder

Lutten Schoon Lees verder

AED uitbreiding

Er worden 2 extra AED’s aangeschaft om de dekking te verbeteren. Er komt er 1 te hangen aan de Dedemsvaartseweg Noord 24 en 1 op de kruising Lutteresweg/ Molenweg. 

Wij wensen je een prettige en zomerse vakantie toe.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Plaatselijk Belang Lutten Leeft

Eric Lansbergen

Gerwin Veltink

Lars Kampjes

Mélanie Kleinheerenbrink

Gerrit Westdijk

John van den Hoven

René Makkinga

Donderdag 8 juli hebben wij als bestuur Plaatselijk Belang Lutten Leeft een voorstel fietsroute georganiseerd met onze nieuwe burgemeester Maarten Offinga en gebiedswethouder Mary Looman. Beide zijn nieuw binnen het college (bestuur) van Hardenberg dus zeer belangrijk om als bestuur contact te leggen.

Gerrit en Lars hadden een leuke informatieve fietsroute uitgestippeld die onze mooie innovatieve projecten en aandachtspunten binnen de kern en buitengebied onder de aandacht brachten.

De rondleiding startte in de Watertoren waar uitgebreid werd verteld over de historie en toekomstplannen van de ambitieuze familie Rieks. Daarna zijn wij fietsend langs ons mooie zonnepark Lutten Levert richting het school/ kind centrum de Fontein gegaan waar verteld is over de uitbreidingsplannen van de school in verband met het groeiend aantal leerlingen en de toekomstige uitbreiding van gezinnen in Lutten door nieuwbouw op de Wieken II. Onze gebiedswethouder heeft onderwijs in haar portefeuille dus de eerste stap is gezet.

Vooral het initiatief tonen en zelf realiseren van zowel het zonnepark als het voorzien van woningen door Lutten Bouwt maakte grote indruk op de beide gasten. Bij de toekomstige Wieken II is stil gestaan bij de veiligheid tijdens het bouwverkeer, dat heeft de aandacht gekregen en tevens hebben wij al fietsend over de Dedemsvaartsweg de veiligheid aldaar besproken.

Daarna via het drielandenpunt heel Keiendorp door geweest en via de lessenaar op het hoogste punt op de es naar de koffie met gebak in het Olde Schoeltie. Al met al een zeer geslaagde avond waar wij als bestuur goed hebben laten zien waar wij als Lutten Leeft met alle werkgroepen samen toe in staat zijn.