Mobiliteitsplan gemeente Hardenberg

Plaatselijk Belang Lutten Leeft

Ons bestuur is compleet, de vacante bestuursplek namens Oud-Lutten wordt opgevuld door Eric Lansbergen. Wij zijn erg blij met de toezegging van Eric. De eerste vergadering heeft reeds plaats gevonden met het voltallige bestuur. We wensen Eric veel voldoening en plezier om deel te nemen en zich maatschappelijk te kunnen inzetten voor onze omgeving.

Gerrit heeft namens het bestuur een bloemetje ontvangen omdat hij een operatie aan zijn enkel heeft ondergaan en aan het revalideren is. Het gaat goed vooruit met Gerrit en wensen hem een snel en vooral volledig herstel.

Onze vaste vergaderavond is dinsdag voor de kopijsluiting van het Lutter Journaal waarvan de data op de achterzijde van het Lutter Journaal staan vermeldt. Wilt U als inwoner iets inbrengen, een idee, probleem groot of klein aarzel dan niet en stuur een mailtje aan

De volgende vergadering wordt gehouden op 2 maart daarvoor wordt uitgenodigd een afgevaardigde van de werkgroepen Lutten Life en coöperatie Lutten Bouwt.

Incasso’s

Zoals ieder jaar wordt er door de penningmeester een bedrag geïncasseerd voor het lidmaatschap van de vereniging Plaatselijk Belang Lutten Leeft. Dat gaat om € 7,50. Omdat dit bedrag gelijk is aan het bedrag dat het Lutter Journaal incasseert als vrijwillige bijdrage en die bankrekening ook ten name is van de vereniging Plaatselijk Belang Lutten Leeft is er twijfel ontstaan bij een aantalhuishoudens. Het lijkt dat het om dezelfde incassant gaat maar het zijn feitelijk twee verschillende. Wij hopen dat de twijfel hiermee is weg genomen anders kunt U altijd contact opnemen met het bestuur.

Werkbezoek college van Burgemeester en Wethouders

In het vorige Lutter Journaal hebben we vermeldt dat het college B en W op werkbezoek komt. Wij hebben als bestuur dit bezoek besproken en een voorlopig programma voorbereidt. Zoals verwacht kan het bezoek door de Corona maatregelen niet doorgaan en is voorlopig verplaatst naar oktober dit jaar.

Kern met pit

Op 23 januari hebben Elma en Hilda voor het mooie afgeronde project biodiversiteit het predicaat en een cheque van 1000 euro in ontvangst mogen nemen voor de Kern met Pit. Een compliment aan de dames die toch al lang met dit traject bezig zijn en niet altijd ging zoals het gewenst was. Maar het resultaat mag er zijn en nu maar hopen dat de wilde bloemenzee zichtbaar wordt komend voorjaar en de eiken processierupsen Lutten links laten liggen. (Zie tab Project Kern met Pit)

Glasvezelcampagne in Lutten

Onlangs is DELTA Fiber Netwerk een glasvezelcampagne gestart in Lutten. Als 35% van de inwoners zich voor 21 april inschrijft, gaat de aanleg door. De campagne voor glasvezel in het buitengebied is vijf jaar geleden succesvol afgerond met als resultaat dat het ‘buitengebied van Lutten Leeft’ reeds voorzien is van een glasvezelverbinding. Nu de mogelijkheid zich voordoet om ook glasvezel in de kern te krijgen, zijn wij als Plaatselijk Belang van mening dat we deze kans moeten omarmen zodat we in de kern op korte termijn ook kunnen genieten van een breedbandig netwerk.

Online informatieavond

Wilt u meer weten over glasvezel, het aanbod, de campagne en de aanleg van het netwerk? Volg dan de online informatieavond die DELTA Fiber Netwerk organiseert op woensdag 3 maart om 19.30 uur. Tijdens een algemene presentatie van 45 minuten wordt alle belangrijke informatie met u gedeeld. Deze online informatieavond volgt u vanuit huis via de computer, tablet of telefoon. Via de chat kunt u direct uw vragen stellen. Via de website gavoorglasvezel.nl kunt u zich aanmelden voor de online informatieavond.

Online vergelijker

Vindt u het lastig om een keuze te maken uit alle pakketten voor tv, internet en/of bellen? DELTA Fiber Netwerk heeft op haar website een online vergelijker waarmee u gemakkelijk de verschillende pakketten van de telecomaanbieders kunt vergelijken. Vul uw postcode in op gavoorglasvezel.nl en ontdek welk glasvezelabonnement het beste bij u past.

Lokale verkopers en ambassadeurs

Voor vragen over glasvezel of de verschillende pakketten kunt u ook contact opnemen met een lokale verkoper of ambassadeur bij u uit de buurt. Zij helpen u graag verder! Een overzicht van deze lokale verkopers en ambassadeurs vindt u op gavoorglasvezel.nl.

Laten we er samen voor gaan, op naar de 35%!

Met vriendelijke groet,

Bestuur Plaatselijk Belang Lutten Leeft

Zaterdag 23 januari ontving Lutten Leeft uit handen van een medewerker van Kern met Pit het certificaat en cheque voor het Kern met Pit project ‘Bestrijding Eikenprocessierups’ dat door Lutten Leeft is gerealiseerd in 2020. Dit project behelsde het maken van nestkastjes voor de vogels die deze rups als lekkernij beschouwen. Daarnaast werd er veel aandacht besteed aan biodiversiteit in bermen en parken met het doel een goed leefklimaat te scheppen voor een diversiteit aan insecten die ook als voedsel dienen voor de vogels die ons verlossen van het probleem JEUK veroorzaakt door de processierups.

Bekijk videoverslag.