Lutten Leeft OnTour

Published by Lutten Leeft on

Wanneer:
1 september 2022 @ 17:30
2022-09-01T17:30:00+02:00
2022-09-01T17:45:00+02:00
Contact:
PB Lutten Leeft

Lutten Leeft On Tour

Hierbij willen wij U een mooie tour aanbieden. Vol met historie, educatie en leerzame plekken. De datum is donderdag  1 september. De start om 17.30 uur vanaf het kerkplein tegenover het museum in Slagharen. Hiervoor zijn wij minimaal 50 personen nodig om de bus vol te krijgen.

De route is Slagharen, Zwartedijk, Knapperveldweg, Semmelinksdijk, Kiezelweg, Lutteresweg, onder leiding van een gids, die ons iets vertelt over deze omgeving Keiendorp en Oud Lutten. Daarna richting Ane met een nieuwe gids, die in de bus komt en iets vertelt over DE SLAG bij ANE in 1227. Verder richting De Meene, dit is een retentiegebied in het geval van zeer hoog water van de Vecht. Dan via Coevorden naar Schoonebeek. Hier hebben we een bezichtiging van het zandstrooimuseum, waar men ook zelf een zandtapijt mag maken onder leiding van vrijwilligers van dit museum. Hier kunnen ongeveer 25 personen aan meedoen. De rest blijft in de bus en krijgt een rondtoer door het beschermd dorpsgezicht Oosterse – of Westerse bos, onder leiding van een gids, die daarover veel kan vertellen en ook over de oliewinning. Dan een wisseling van de groep en daarna weer terug naar Slagharen, om ongeveer 21.30 uur terug te zijn bij het museum.  Nog even tijd om na te praten in het gebouw De Haarslag, achter het museum onder het genot van een hapje en drankje.

Voor meer informatie en opgave voor deze tour willen wij U graag verwijzen naar onze website of stuur een mailtje naar ons bekende bestuur mailadres. Voor leden van het Plaatselijk Belang hanteren wij een speciaal tarief.

We hopen op een volle bus zodat de tour door kan gaan.

Categories: