Lutten Bouwt

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Lutten-Bouwt-300x187.png

Ambitieuze Luttenaren gaan in een coöperatie nieuwbouwwoningen neerzetten op vrijgekomen bouwkavels. Voor ‘Lutten Bouwt’ werken initiatiefnemer Plaatselijk Belang Lutten Leeft en plaatselijke ondernemers samen. Lutten is al jaren bezig om voor starters, senioren en doorstromers woninglocaties te creëren. Ruim twee jaar geleden is Plaatselijk Belang begonnen met evalueren waar behoefte was aan nieuwbouw. De vereniging heeft in 2015 twee ondernemers uit Lutten gevraagd de kar te willen trekken in dit project. Tonny Scholten en Jan Arkes, twee experts op het gebied van bouwbegeleiding en woningbouw, hebben dit opgepakt.

14 vrije kavels te koop in woongebied De Wieken II in Lutten

De gemeente geeft 14 vrije kavels uit In woonwijk De Wieken II In Lutten. Het gaat om 6 kavels voor een vrijstaande woning en 8 kavels voor een twee-onder-een-kap woning. Belangstellenden kunnen zich vanaf donderdag 14 september tot vrijdag 6 oktober 12.00 uur Inschrijven. Het Inschrijfformulier staat op www.hardenberg.nl/dewieken.

De Wieken II wordt in zuidelijke richting verder uitgebreid met de bouw van ongeveer 50 nieuwe woningen. De woningen in De Wieken ll worden niet allemaal In één keer gebouwd, dat gebeurt In fases. De kavels In de eerste fase zijn bijna allemaal verkocht of in optie. Daarom geeft de gemeente dit najaar de kavels In de tweede fase uit.

Veertien vrije kavels te koop

De gemeente geeft In de tweede fase van De Wieken II 14 vrije kavels uit. Particulieren kunnen hier zelf een woning (laten) bouwen. Het gaat om:

  • 6 kavels voor een vrijstaande woning, prijs per kavel € 195 per vierkante meter exclusief 21% btw;
  • 8 kavels voor een twee-onder-een-kapwoning. prijs per kavel € 185 per vierkante meter exclusief 21% btw.

Inschrijven vla het formulier vanaf 14 september tot 6 oktober 2023

Inschrijven voor een kavel in De Wieken II Is vanaf 14 september 2023 mogelijk vla het Inschrijfformulier op www.hardenberg.nl/dewieken. Hier staat ook de verkavelingstekening en informatie over de inschrijfprocedure.

De Inschrijving sluit op 6 oktober 2023 om 12.00 uur. Het volledig ingevulde Inschrijfformulier moet dan bij de gemeente binnen zijn. De loting en toewijzing van de kavels vindt plaats op woensdagavond 18 oktober 2023. Inschrijvers ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Medebouwer nodig bij twee-onder-een-kapwonlng

Degenen die een twee-onder-een-kapwoning willen bouwen schrijven samen met een medebouwer als koppel in. Wie nog geen medebouwer heeft gevonden kan contact opnemen met het Woonteam. Mogelijk zijn er anderen die een medebouwer zoeken.

Woningbouw kan volgend jaar starten

Het woongebied wordt nu bouwrijp gemaakt. Als alles volgens planning verloopt, zijn de eerste kavels begin 2024 bouwrijp. De bouw van woningen kan vanaf dan beginnen.

Nog meer woningen In De Wieken II

Vechtdal Wonen bouwt In De Wieken 116 rijwoningen voor de verhuur. Daarnaast wil de gemeente 6 rlj-woningen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap laten bouwen. Dit houdt in dat verschillende kopers gezamenlijk een rijwonlng ontwikkelen en bouwen. Deze kavels worden nu nog niet verkocht. De gemeente reserveert 2 kavels voor een nadere invulling. Mogelijk worden deze toegevoegd aan een CPO-plan.

Kijk voor meer informatie en het verkavelingsplan op www.hardenberg.nl/dewieken.

Planning De Wieken

error: Content is protected !!